credit analist

Ben je op zoek naar een functie, waarin je focus ligt bij kredietrisico beoordelen en je zorgen voor meer controle in de organisatie? Ben jij cijfermatig ingesteld, gestructureerd, proactief, ondernemend en heb je analytische skills? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van alle nieuwe acceptatie- en jaarlijkse beoordelingsdossiers. Op basis van aangeleverde financiële gegevens (zoals jaarcijfers) maak je analyses en beoordeel en onderbouw je hoe sterk of zwak de betrokken partij is. Aan de hand van dat oordeel maak je kredietvoorstellen. Ook ben je pro-actief bezig met het verminderen van het kredietrisico door nieuwe en/of verbeterde processen of beschermende maatregelen voor te stellen in dossiers waar dit nodig is. Verder ben je bezig met bijvoorbeeld cashflow berekeningen, interne credit (management) rapportages en het controleren en volgen van de kredietrisicorichtlijnen die zijn opgesteld door ons hoofdkantoor (CA Auto Bank).
Het Credit team bestaat op dit moment uit 4 professionals. Je rapporteert in deze functie aan de Deputy Credit Manager.

Naar wie zijn wij op zoek

Wij zijn per direct op zoek naar een sterke toevoeging aan ons Credit team, die zich herkent in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding (met economische / analytische achtergrond) met
  minstens 3 jaar werkervaring.
 • Je bent in het bezit van WFT Basis en Consumptief Krediet (inclusief bijbehorende PE- certificaten) of bent bereid deze op korte termijn te behalen
 • Je hebt affiniteit met de automotive branche, ervaring in een soortgelijke functie is een pré
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (inclusief de taalgebruik van het vakgebied)

 

Ook bezit je de volgende vaardigheden:

 • Je hebt uitstekende cijfermatig gevoel en je werkt secuur.
 • Je kan omgaag met deadlines en hoge druk.
 • Je hebt kennis en inzicht in de profilering van dealer- en bedrijfskredietrisico’s en je kunt goed analyses schrijven
 • Je bent servicegericht en werkt goed samen in teams
 • Je bent leergierig, kan snel schakelen en pakt zaken snel op (bijvoorbeeld nieuwe systemen)
 • Je kunt goed overweg met Office met name MS Excel

Wat wij bieden

Wij bieden jou een uitdagende en flexibele werkomgeving met mogelijkheden om jezelf professioneel verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een sterke en sociale groep van professionals. Je verdient natuurlijk een marktconform salaris, een 13e maand en krijg je onder andere leuke kortingen op je zorgverzekering en fitness abonnement. Verder is het bij ons mogelijk om hybride te werken. Wij faciliteren dan ook middelen om ook goed vanuit huis te kunnen werken.

Over CA Auto Finance

CA Auto Finance Nederland is een toonaangevend financieringsbedrijf dat wordt erkend als een van de meest concurrerende en innovatieve dienstverleners in de automotive branche. Wij bevinden ons in diverse sectoren, van auto tot motorvoertuigen, tot recreatie, tot vaartuigen, tot landbouw, tot lichte en tot zware bedrijfsvoertuigen. Maar altijd met een sterke focus op groene mobiliteit.

Denk jij dat je dit alles in huis hebt, pak je kans en solliciteer!

Door een mail te sturen met jouw CV en motivatie naar hr.nl@ca-autobank.com. Heb je vragen overdeze vacature, dan kun je contact opnemen met Miriam Bel (HR Manager) via 06-34387048.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.