Luxe e-mobiliteit: CA Auto Bank gaat partnerschap aan met Lucid

NEWS
  • Onder de overeenkomst zal CA Auto Bank haar financiële oplossingen aanbieden om zakelijke klanten en particulieren te ondersteunen bij hun keuze voor de luxe elektrische voertuigen van Lucid.
  • Onderdeel van de overeenkomst is de Lucid Air, winnaar van de prestigieuze World Luxury Car of the Year-award van 2023.
  • Het partnerschap zal aanvankelijk actief zijn in 3 markten waar BEV registraties in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk zijn gestegen: Nederland (97,5% toename), Duitsland (31,7% toename) en Zwitserland (28,7% toename).

De reis van CA Auto Bank gaat door en versterkt zich als een referentiepunt voor groene mobiliteit. De bank, een dochteronderneming van Crédit Agricole Consumer Finance, is een partnerschap aangegaan met Lucid Europe B.V., die de luxe elektrische auto’s met een kenmerkend ontwerp en indrukwekkende prestaties van het Californische bedrijf naar Europa brengt.

Onder de overeenkomst zal CA Auto Bank haar op maat gemaakte financiële oplossingen, waaronder leningen en leaseovereenkomsten, aanbieden om zakelijke klanten en particulieren te helpen bij hun keuze van een voertuig uit het assortiment van Lucid. Voertuigen zijn direct beschikbaar voor aankoop en configuratie op de Lucid-websites. Onderdeel van de overeenkomst is het huidige model van Lucid, de Lucid Air, winnaar van de 2023 World Luxury Car of the Year, in de uitvoeringen Pure, Grand Touring en Dream Edition.

Het partnerschap zal aanvankelijk actief zijn in 3 markten waar de BEV registraties in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk zijn gestegen: Duitsland (31,7% toename), Nederland (97,5% toename) en Zwitserland (28,7% toename). Een verdere stap in de bevestiging van CA Auto Bank als de nieuwe “mobiliteitsbank voor een betere planeet”, die oplossingen biedt om de energietransitie in de sector te vergemakkelijken.

“We zijn trots om naast een prestigieus en innovatief merk als Lucid te staan in zijn streven naar erkenning op de Europese markt”, aldus Giacomo Carelli, CEO en Algemeen Directeur van CA Auto Bank. “Deze overeenkomst zal onze expertise versterken, waarbij een van onze partners een bedrijf is dat dezelfde benadering hanteert, gericht op innovatie en duurzaamheid: een stap vooruit op weg naar het worden van een Europese leider in groene mobiliteit”.

Delen op

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • E-mail